×

چرا رودکی را پدر شعر فارسی نام نهاده اند؟

  • کد نوشته: 5049
  • 05 دی 1403
  • ۰
  • استاد و مدرس دروس ادبی و فعال حوزه فرهنگ و ادب شیراز بمناسبت روز بزرگداشت شاعر ملی رودکی به یک پرسش مهم پاسخ داد. به گزارش پیام خبر، سمیرا صادقی در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: ابو عبدالله جعفر بن محمد متخلص به رودکی نخستین شاعر سرشناس پارسی سرای ایرانی در دوره سامانی بوده است. استاد و […]

    چرا رودکی را پدر شعر فارسی نام نهاده اند؟


  • 1840

    استاد و مدرس دروس ادبی و فعال حوزه فرهنگ و ادب شیراز بمناسبت روز بزرگداشت شاعر ملی رودکی به یک پرسش مهم پاسخ داد.


    به گزارش پیام خبر، سمیرا صادقی در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: ابو عبدالله جعفر بن محمد متخلص به رودکی نخستین شاعر سرشناس پارسی سرای ایرانی در دوره سامانی بوده است.


    استاد و مدرس دروس ادبی و فعال حوزه فرهنگ و ادب شیراز اظهار داشت: او را پدر شعر فارسی می نامند به این دلیل که تا پیش از وی کسی دیوان شعر نداشته است اما این شاعر بیش از یک میلیون بیت سروده است که تنها چند مثنوی و قصیده و غزل و ابیات پراکنده از او باقی مانده است. سبک شعری وی خراسانی است و می توان او را نماینده تام و تمام این سبک دانست.


    او در روزگار نسبتا نا آرامی زیسته ولی در شعرش وجوه شادی و نشاط فراوان یافت میشود. رودکی از شاعرانی است که بر شاعران پس از خود تاثیر بسیار گذاشته است و حوزه تاثیر او حتی تا روزگار معاصر ادامه یافته است.مدیر موسسه گلواژه شعر شیراز افزود:زبان این شاعر پس از هزار سال برای فارسی زبانان مفهوم است.رودکی شاعری از خود جوشیده است و از پیشینیان بهره نبرده است.


    بانو صادقی بیان داشت: رودکی در بسیاری از موارد از اولین ها در ادبیات پارسی است. او آثار زیادی خلق نمود که متاسفانه جز پاره ای به دستمان نرسیده است. او را آفریننده رباعی مینامند.به هر روی شاعری که به احتمال زیاد کور مادر زاد بوده است به زیبایی توانسته تاثیر خود را بر دنیای ادبیات پس از خود تا بدانجا بگذارد که کیفیت اشعار او آغازگر راه پیشرفت ادبیات فارسی بوده است.وی در پایان خاطر نشان کرد:این شاعر بزرگ دوستی دیرینه هم باابوالفضل بلعمی داشته چنانچه ابوالفضل بلعمی گفته است: «در عرب و عجم رودکی را نظیری نیست»

     


    کد خبر ۲۴۴۹۰۱

     



    منبع

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *